Επιχειρήσεις

Στην Prodea ο «Διογένης» και η «Αθηνών Αρένα»


Στην εισηγμένη εταιρεία ακίνητης περιουσίας  Prodea περιήλθαν τα ακίνητα όπου στεγάζονται δύο από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα αθηναίκά κέντρα διασκέδασης, ο «Διογένης» και η «Αθηνών Αρένα»

Η αλλαγή ιδιοκτησίας έγινε με υλοποίηση της συμφωνίας εξυγίανσης που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2022 μεταξύ εταιρειών του ομίλου Παπαθεοχάρη και πιστωτριών τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 27 εκατ. ευρώ. «ναοί» διασκέδασης. Η Prodea εισέφερε 20 εκατ. ευρώ σε ΑΜΚ της εταιρείας «Δείγμα Επενδυτική», ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου Agora επί της Λ. Συγγρού, όπου στεγάζεται, μεταξύ άλλων το κέντρο διασκέδασης «Διογένης».

Εν συνεχεία, με τα χρήματα της ΑΜΚ η «Δείγμα Επενδυτική» προέβη σε προεξόφληση του sale & lease back με πρόωρη λύση του.

Μετά την ΑΜΚ η «Δείγμα Επενδυτική» ελέγχεται μετοχικά από την Prodea.και το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο είναι το ακίνητο επί της Λ. Συγγρού..

Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας εξυγίανσης η Prodea απέκτησε και το νυχτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα» έναντι τιμήματος 7 εκατ. ευρώ. Το κέντρο διασκέδασης άνηκε στην εταιρεία «Νίκη και Πολύμνια ΑΕ», συμφερόντων Παπαθεοχάρη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Prodea