Ελλάδα

Στην Προανακριτική για Novartis και σήμερα ο Φρουζής


Συνεχίζεται σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η κατάθεση του πρώην επικεφαλής της Novartis Κ. Φρουζή.

Κατηγορούμενος ήδη για διάπραξη κακουργημάτων, ο πρώην διαχειριστής του "μαύρου ταμείου" της Novartis  στην Ελλάδα, επιδιώκει να μετατρέψει τον εαυτό του σε μάρτυρα, καταθέτοντας ότι πιέσθηκε από εισαγγελείς και ανακριτές για να καταθέσει  σε βάρος πολιτικών προσώπων, με αντάλλαγμα  να χαρακτηρισθεί "προστατευόμενος μάρτυρας".

 Στο θέμα αυτό επικεντρώνεται η πολιτική αντιπαράθεση  για την υπόθεση Novartis -  αν πρόκειται για σκάνδαλο ή σκευωρία.

Κυβέρνηση, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και συστημικά media έχουν αναγάγει σε πρωτεύον στοιχείο της υπόθεσης την κατάθεση του κατηορούμενου Φρουζή,  παραμερίζοντας  μαρτυρίες, στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό που έχει συγκεντρώσει το FBI, καταθέσεις, στοιχεία από σκληρούς δίσκους, επεξεργασμένα ηλεκτρονικά έγγραφα από την ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., κλπ.

Νομικοί επισημαίνουν ότι ένας κατηγορούμενος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και προστατευόμενος μάρτυρας. Συνεπώς, είναι πασιφανώς έωλος, ο ισχυρισμός Φρουζή ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς θα του παρείχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα σε περίπτωση που ο ίδιος προχωρούσε σε καταγγελίες κατά πολιτικών.

 Από εισαγγελικές πηγές αναφέρεται ότι ο πρώην επικεφαλής της Novartis συναντήθηκε με δική του πρωτοβουλία με όλους τους εισαγγελείς Διαφθοράς, παρουσία των νομικών του συμβούλων. Στη συνάντηση αυτή ζήτησε να αποδεσμευτούν κάποιοι λογαριασμοί του.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Novartis