Επιχειρήσεις

Στην “πόρτα” του ΧΑ η Noval Property της Βιοχάλκο - Ομολογιακή έκδοση 125 εκατ.


Με διαφημιστική καμπάνια εταιρικής προβολής που άρχισε να “τρέχει” στα τηλεοπτικά κανάλια, η εταιρεία  επενδύσεων ακίνητης περιουσίας Noval Property προετοιμάζει το έδαφος για ομολογιακή έκδοση και  - σε επόμενο βήμα - την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο με δημόσια εγγραφή.

Η ομολογιακή έκδοση θα πραγματοποιηθεί άμεσα, μέσα στο επόμενο 10ήμερο και θα είναι της τάξεως  των 125 εκατ. ευρώ.

Η Noval είναι θυγατρική της Βιοχάλκο, επενδυτικός βραχίονας του ομίλου στον τομέα ακινήτων-real estate. Η εισαγωγή της στο ΧΑ θα αποφέρει σημαντικά κέρδη και υπεραξίες στην εισηγμένη μητρική εταιρεία.

 Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων στην Ελλάδα, μετά την πολυεθνικών συμφερόντων Prodea. Εχει ενεργητικό 432 εκατ. ευρώ και κατέχει 45 μεγάλα ακίνητα, με 453.000 τ.μ. δομημένης επιφάνειας
 Φέτος ολοκλήρωσε την κατασκευή του κτιρίου γραφείων The Orbit στην Αθήνα και την επέκταση του εμπορικού κέντρου River West, όπου προστέθηκαν 20.000 τετραγωνικά μέτρα μισθωμένου εμπορικού χώρου, ανεβάζοντας την συνολική μισθώσιμη επιφάνεια σε 62.050 τ.μ. Η επένδυση ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ και είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον κλάδο μέχρι σήμερα.

Η συνολική ανάπτυξη, ιδιοκτησίας Noval Property, έγινε σε έκταση 83,5 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει τις προγενέστερες εγκαταστάσεις του River West, το megastore της ΙΚΕΑ και πλέον το River West Οpen, όπου εγκαταστάθηκαν μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, καταστήματα εστίασης  και  ψυχαγωγές κλπ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα