Επιχειρήσεις

Στην πόρτα εξόδου του ΧΑ η Forthnet – Παίρνει όλες τις μετοχές η BCP


Το 96,83% των μετοχών της Forthnet έχει συγκεντρώσει η BCP – μέσω της θυγατρικής United Group που κατέθεσε δημόσια πρόταση – και ετοιμάζεται τώρα να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την απόσυρση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας από το χρηματιστήριο (squeeze-out).

Πρώτη κίνηση θα είναι η υποχρεωτική εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών (3,17%) που έχουν μείνει στα χέρια μικροεπενδυτών, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στην δημόσια πρόταση. Η διαδικασία εξαγοράς όλων των μετοχών σε διασπορά προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε η United Group.

Η βρετανική εταιρία που θα συγκεντρώσει το 100% της Forthnet, φρόντισε ήδη να της παράσχει χρηματοδοτική στήριξη και ρευστότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί σε άμεσες υποχρεώσεις της. Πράλληλα, καταστρώνει σχέδια εσωτερικής αναδιοργάνωσης του ομίλου, με έμφαση στην ανάπτυξη των εργασιών της συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας NOVA και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων παραγωγής περιεχομένου για λογαριασμό του ομίλου.

Επισημαίνεται ότι η United Group που πραγματοποίησε πρόσφατα νέες εξαγορές τηλεοπτικών καναλιών και εκδοτικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες, είναι πλέον ο κορυφαίος όμιλος τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην Ελλάδα μέσω της Forthnet ελέγχει και την NOVA, απασχολώντας συνολικά περίπου 1.000 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα