Επιχειρήσεις

Στην ολλανδική Ten Brinke το ακίνητο της ΒΙΣ


Μετά από 20 χρόνια εμπλοκών στα σχέδια αξιοποίησης του,  η οικοπεδική έκταση του πρώην εργοστασίου της εισηγμένης εταιρείας ειδών συσκευασίας «ΒΙΣ» πουλήθηκε  σε ξένο επενδυτή. Οι Ολλανδοί αγοραστές  σκοπεύουν να το αξιοποιήσουν με τη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου με καταστήματα και χώρους ψυχαγωγίας.

 Το ακίνητο των 16 στρεμμάτων στη συμβολή της οδού Πειραιώς και της Λεωφόρου Κηφισού στο ύψος του Νέου Φαλήρου φαίνεται ότι πουλήθηκε… «μπιρ παρά» - για μόλις 1,05 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη αξία του βάσει της δήλωσης υπεραξίας είναι 10,6 εκατ. ευρώ.  Επισημαίνεται ότι η «ΒΙΣ» που ήταν κατά το ήμισυ ιδιοκτήτρια, είχε πουλήσει το 2000 το μερίδιο της για  5,5 εκατ. ευρώ.

 Η ισραηλινή εταιρεία Plaza Centers που είχε αποκτήσει την κυριότητα του, προσπάθησε επί 20 χρόνια να το αξιοποιήσει, προωθώντας διάφορα σχέδια. Προσέκρουε όμως πάντοτε σε εμπόδια – αρχαιολογικά ευρήματα, πολεοδομία, γραφειοκρατία, δικαστικές διεκδικήσεις κλπ.

Αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα και ευρισκόμενη στα πρόθυρα κατάρρευσης, η ισραηλινή εταιρεία αποφάσισε να αποσυρθεί, πουλώντας όσο-όσο το ακίνητο στην ολλανδική Ten Brinke, της ομώνυμης οικογένειας.