Επιχειρήσεις

Στην Inform Λύκος τα ηλεκτρονικά εισιτήρια του ΟΑΣΑ


Μειοδότρια στους διαγωνισμούς 14/2017 και 16/2017 για την κατασκευή των νέων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ ανακηρύχθηκε η Inform Λυκος. Η γνωστή εισηγμένη, μέλος του Ομίλου AUSTRIACARD, δραστηριοποιείται διεθνώς και πρωταγωνιστεί στον χώρο της διαχείρισης εντύπων, της κατασκευής εντύπων ασφαλείας και του Business Process Outsourcing παρέχοντας υπηρεσίες εκτύπωσης και εμφακέλωσης λογαριασμών, ηλεκτρονικής παρουσίασης λογαριασμών και διαχείρισης εκτυπώσεων για τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, δημόσιο Τομέα και βιομηχανικές/εμπορικές εταιρείες.

Όσον αφορά τον ΟΑΣΑ, το τμήμα του έργου για το οποίο η Inform ανακηρύχθηκε μειοδότρια είναι προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν σε εξέλιξη επιπλέον διαγωνισμοί προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.
 
Κατά τα άλλα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο αποτελεί μια νέα και σύγχρονη πραγματικότητα για τις δημόσιες συγκοινωνίες της Αθήνας. Οι ηλεκτρονικές επαναφορτιζόμενες κάρτες (ATH.ENA Card) και τα ηλεκτρονικά επαναφορτιζόμενα εισιτήρια (ATH.ENA Ticket), ενσωματώνουν τεχνολογία 'contactless' και 'authentication key' που παρέχει τόσο η INFORM όσο και η μητρική της εταιρεία AUSTRIACARD σε έργα αντίστοιχης τεχνολογίας παγκοσμίως, όπως οι συγκοινωνίες του Λονδίνου (OYSTER CARD), οι σιδηρόδρομοι του Βελγίου (Belgian De Lijn & SNCB NMBS), οι Αυστριακοί σιδηρόδρομοι (ÖΒΒ - Österreichische Bundesbahnen), οι συγκοινωνίες του Βουκουρεστίου (RATB) κ.α.

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια έχουν την δυνατότητα να 'ενημερώνονται' σε κάθε αλλαγή κατάστασης (έκδοση, φόρτιση, επικύρωση, είσοδο-έξοδο) ενώ οι ηλεκτρονικές κάρτες μπορούν να διαχειρίζονται ταυτόχρονα πολλαπλά προϊόντα κομίστρου και να επαναφορτίζονται από έξυπνα κινητά. 

Τέλος, η Inform - σύμφωνα με τα στοιχεία - πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 122 εκ ευρώ και EBITDA 11,5 εκατ. ευρώ, απασχολώντας συνολικά περίπου 860 εργαζομένους.