Νέο Επιχειρείν

Στην Ελλάδα η ΓΣ του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εταιρειών Επιχειρηματικής Πληροφόρησης


Την Aθήνα επέλεξε o Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Εταιρειών Επιχειρηματικής Πληροφόρησης (FEBIS), για την διεξαγωγή της ετήσιας γενικής του συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί 20-21 Σεπτεμβρίου.

Η κύρια θεματική του διήμερου συνεδρίου που διεξάγεται παράλληλα με την γενική συνέλευση, αφορά στον σημαντικό ρόλο της Mηχανικής Mάθησης (Μachine Learning- ML) και της Tεχνητής Nοημοσύνης (Artificial Intelligence- AI) στην εκτίμηση του Επιχειρηματικού Ρίσκου.

Συγκεντρώνοντας περισσότερους από εκατό εκπροσώπους, πενήντα εταιρειών μελών, από τέσσερις ηπείρους, η FEBIS στην εκδήλωση αυτή, διερευνά το παρόν και το μέλλον του ρόλου των δεδομένων στο διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Καθώς οι διαφορετικές απόψεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδήγησαν σε διαφοροποιημένους κανονισμούς διαχείρισης των πληροφοριών, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα στη δραστηριότητά τους.

Ο Όμιλος εταιρειών ICAP, είναι από τα αρχαιότερα μέλη της FEBIS και υποστηρίζει τον Σύνδεσμο ενεργά στην ανάπτυξή του, για πολλές δεκαετίες.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Group δήλωσε σχετικά: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Μηχανική Μάθηση έχουν ήδη σημαντική επίδραση στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου, του λειτουργικού κινδύνου, τοu κινδύνου αγοράς, καθώς και στην Κανονιστική Συμμόρφωση κάθε επιχείρησης στο θεσμικό και ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοποίησής της. Ωστόσο, οι εταιρείες πρέπει να επενδύουν συστηματικά και δυναμικά σε υποδομές, στην ψηφιοποίηση, στην κατάρτιση του προσωπικού καθώς και στη βελτιστοποίηση της "λογικής" και των "κανόνων" της τεχνολογίας που αξιοποιούν, προκειμένου να μετριάζουν το ρίσκο έκδοσης λανθασμένων συμπερασμάτων. Ο μετασχηματισμός των ρόλων AI και ML στην αξιολόγηση του κινδύνου και της διαχείρισης δεδομένων συμβαίνει ήδη, φέρνοντας το μέλλον στο Σήμερα! Στο πλαίσιο αυτό, οι Εταιρείες – Πάροχοι Πληροφοριών που θα βγουν νικητές, θα είναι εκείνοι που αναγνωρίζουν και διαχειρίζονται τα “Βig Data”, ως το "Νέο Νερό", δηλ. ως καίρια συνιστώσα βιωσιμότητας για την λειτουργία τους».

Ο Gertjan Kaart, Πρόεδρος της FEBIS, τόνισε: «Kαι οι δύο αυτές εξελίξεις (Artificial Intelligence και Machine Learning) παίζουν ήδη σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, καθώς πολλές εταιρείες, όπως και τα περισσότερα μέλη της FEBIS, δημιουργούν ευρύτατα διαθέσιμες λύσεις αυτού του είδους για τους περισσότερους πελάτες, η χρήση τους θα γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένη».

Η FEBIS έχει 102 μέλη, με 27.000 εργαζομένους, περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια πελάτες και πωλήσεις άνω των 11 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των συνδεδεμένων εταιρειών).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε: https://www.febis.org/