Πολιτική

Στην Αθήνα το 8ο Free Market Road Show


Το Roadshow υλοποιείται σε 35 πρωτεύουσες της Ευρώπης και του Καυκάσου από τις 13 Απριλίου έως τις 27 Μαΐου Στις 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο CUBE start up hub, το 8ο Free Market Road Show. Η Αθήνα συνιστά τον 33ο προορισμό του Roadshow, το οποίο υλοποιείται από τις 13 Απριλίου έως και τις 27 Μάιου σε 35 πρωτεύουσες της Ευρώπης και του Καυκάσου.

Με βασικό θέμα του συνεδρίου «Πώς να δημιουργηθεί η ανάπτυξη», το Free Market Roadshow 2015 συνιστά μια πρωτοβουλία του Οικονομικού Κέντρου της Αυστρίας (Austrian Economics Center/ AEC), σε συνεργασία με πάνω από 60 κορυφαία think-tanks και πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης και του Καυκάσου, αλλά και διεθνείς εταίρους, όπως τα Liberty Fund, Global Philanthropic Trust, European Students for Liberty, Ruefa και F.A. v. Hayek Institut. Στην Αθήνα υλοποιείται με την συνεργασία του Liberty.me & του ΚεΦιΜ – Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών Μάρκος Δραγούμης.

Στόχος του Free Market Road Show είναι να φέρει σε επαφή στελέχη της επιχειρηματικής, ακαδημαϊκής, πολιτικής και οικονομικής σκηνής κάθε χώρας, αλλά και ενδιαφερόμενους φορείς από όλη την Ευρώπη με στόχο να συζητήσουν την τρέχουσα κρίση της Ευρωζώνης, αλλά και να διερευνήσουν και συζητήσουν τρόπους για  το πώς η κρίση μπορεί να  μετατραπεί σε ευκαιρία ανάπτυξης.

Κεντρικοί ομιλητές στο συνέδριο της Αθήνας είναι μεταξύ άλλων οι Deirdre McCloskey, Καθηγητής of Economics, History, English, Communication, University of Illinois, Chicago US και τον John Fund, Columnist της Wall Street Journal. Επίσης, ως ομιλητές συμμετέχουν διακεκριμένα στελέχη από διάφορους κλάδους, όπως: Benjamin Powell (Director of the Free Market Institute at Texas Tech University), Μιράντα Ξαφά ( E.F. Consulting Ltd), Christina Fili (Director Ashoka), John Charalambakis (Chief Economist, Blacksummit Financial Group Inc., United States), και Peter Jungen (Chairman Peter Jungen Holding GmbH, Governing Board Member of the Institute for New Economic Thinking).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις