Οικονομία

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί, αρχίζει η δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση


Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Την ίδια στιγμή τα τα τεχνικά κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ και ESM θα ξεκινήσουν τις διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Η επίσκεψη των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 21 Ιανουαρίου και η ατζέντα των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος, είναι λίγο ως πολύ γνωστή.

Η υλοποίηση των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, όπου οι αποκρατικοποιήσεις καταλαμβάνουν σημαντική θέση, θα είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που θα φέρουν προς συζήτηση οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων. Κατά την πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, οι Θεσμοί είχαν επισημάνει καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων και στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Αθήνα.

Επίσης το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας αποτελεί θέμα βαρύνουσας σημασίας, όπως επίσης η αύξηση του κατώτατου μισθού κτλ.

Οι επικεφαλής των θεσμών εκτός από τις επαφές τους με την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, θα συναντηθούν και με τους κοινωνικούς φορείς (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ), με τους οποίους θα συζητήσουν τα μείζονα εργασιακά ζητήματα.
 

Διαβάστε επίσης