Ελλάδα

Στην ακτή Αλίμου το πρώτο παγκοσμίως ενεργειακά αυτόνομο σπίτι ανακύκλωσης


Η ανταποδοτική ανακύκλωση πάει παραλία...Ένας νέο πολυχώρος ανακύκλωσης εγκαινιάστηκε στην Α΄ Ακτή Αλίμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό παγκοσμίως Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, δηλαδή ένα κινητό «σπιτάκι της ανακύκλωσης», που είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά πάνελς, ώστε να αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες λειτουργίας του.

Με αφετηρία την παραλία Αλίμου, ο κινητός πολυχώρος ξεκίνησε «περιοδεία» στις παραλίες της Αττικής και στη συνέχεια σε νησιά της χώρας, διαδικασία που θα διαρκέσει έως αρχές Σεπτεμβρίου 2020.

Στην εκδήλωση μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι πρεσβευτής της Ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Ο σταρ του ΝΒΑ τόνισε ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε όλοι τα Σπιτάκια της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης γιατί «η ανακύκλωση είναι μια παγκόσμια προτεραιότητα και στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι μια ομάδα. Γιατί η Ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας. Ας αφήσουμε στις επόμενες γενιές τον πλανήτη μας σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τον παραλάβαμε», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης