Αγορές

Στη ζώνη των 890 μονάδων το ΧΑ – Νευρικότητα στις ευρωαγορές


Σε αντίθεση με τις διεθνείς αγορές όπου επικρατεί νευρικότητα και αναζήτηση κατεύθυνσης, εν αναμονή των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, το Χρηματιστήριο κινείται σε θετική τροχιά και κοντά στη ζώνη των 890 μονάδων. 

Οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υποκλοπών  που επιδεινώνουν το πολιτικό κλίμα και προκαλούν τριγμούς στη κυβέρνηση, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την ελληνική αγορά, που πάντως "αφομοίωσε" τη νέα διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το πολιτικό ρίσκο, ωστόσο, παραμένει "ζωντανό" και αποτελεί σημείο αναφοράς στο Χρηματιστήριο.

Λαμβάνοντας ώθηση από τη μετοχή της Coca Cola που ηγείται της ανόδου, καθώς καταγράφει +3,53% στο ταμπλό, μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου που ανακοίνωσε σήμερα, το ΧΑ έφτασε ενδοσυνεδριακά στις 894 μονάδες (+0,99%). Αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 889,13 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,44%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 18,30 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά κατά 0,42% στις 627 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,05%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+3,53%), της Τιτάν (+2,23%) και των ΕΛΠΕ (+1,97%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-1,07%), της Μυτιληναίος (-0,76%) και της Quest Συμμετοχών (-0,75%).

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με το βλέμμα στραμμένο στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ βρίσκονται οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, που καταγράφουν μικτά πρόσημα. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,23% ενώ , όπως στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχωρεί οριακά 0,04%. Στο Παρίσι ο CAC40 κινείται  πτωτικά 0,12% 

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ΜΙΒ στο Μιλάνο έχει κέρδη 0,15% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ ενισχύεται 0,33% στις 7.935 μονάδες.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα