Χρηστικά

Στη Βουλή η τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα


Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που δίνει στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν καταθέσει πινακίδες την ανάκτησή τους και τη χρήση του αυτοκινήτου ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του και με την καταβολή των αντίστοιχων τελών και για το 2019.

Το υπουργείο Οικονομικών.κατέθεσε την τροπολογία για τα "τέλη με το μήνα" στην οποία μεταξύ άλλων καθιερώνεται επίσης νέες προθεσμίες υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9.

Ειδικότερα προβλέπεται ότι αντί της ισχύουσας προθεσμίας των 30 ημερών από τη σύνταξη του συμβολαίου, όλες οι μεταβολές θα μπορούν να δηλωθούν εμπρόθεσμα έως το τέλος Μαίου του επόμενου έτους από αυτό της μεταβολής. Επιπρόσθετα όλοι οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν στη διόρθωση του Ε9 χωρίς πρόστιμα έως τη δημοσίευση των νέων διατάξεων στο ΦΕΚ, ενώ τυχόν πρόστιμα που εκκρεμούν και εκπρόθεσμες τροποιητικές δηλώσεις Ε9 παραγράφονται. Αντίθετα, στην περίπτωση που τα πρόστιμα έχουν ήδη βεβαιωθεί θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά.

Οσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα όσοι ανακτήσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους για ένα μήνα θα πρέπει να πληρώσουν τα 2/12 των ετήσιων τελών, για τρεις μήνες καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ για όσους ανακτήσουν τις πινακίδες έως το τέλος του έτους, τα τέλη τα οποία θα καταβληθούν είναι ίσα με το άθροισμα των μηνών που απομένουν συν 2/12.

Διαβάστε επίσης