Επιχειρήσεις

Τα Σωληνουργεία Κορίνθου θα κατασκευάσουν τους σωλήνες του αγωγού IGB


Νέα μεγάλη παραγγελία 58,2 εκατ. ευρώ εξασφάλισαν τα Σωληνουργεία Κορίνθου, αναλαμβάνοντας να προμηθεύσουν τους σωλήνες για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας, που κατασκευάζεται από διεθνή κοινοπραξία.

Η εταιρεία είναι θυγατρική της εσηγμένης Cenergy και ανήκει στον όμιλο Βιοχάλκο. Στο εργοστάσιο της στη Θίσβη Βοιωτίας θα  κατασκευάσει 187 χιλιόμετρα χαλύβδινων σωλήνων και θα τους παραδώσει τμηματικά μέσα σε 12 μήνες.

Οι σωλήνες θα έχουν εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση πολυαιθυλενίου τριών στρώσεων (3LPE) και εσωτερική εποξική βαφή. Οι υψηλές προδιαγραφές παραγωγής και ποιότητας διασφαλίζουν ότι ο αγωγός πληροί τα υψηλότερα κριτήρια ασφάλειας και τις βέλτιστες πρακτικές μηχανολογικού σχεδιασμού. 

Η ανάπτυξη, χρηματοδότηση και κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου IGB, γίνεται με ευθύνη της κοινοπραξίας ICGB  που θα είναι και ο κύριος του αγωγού.

Η κοινοπραξία συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2011 σύμφωνα με το βουλγαρικό δίκαιο από την κρατική βουλγαρική εταιρία Bulgarian Energy Holding και την ελληνική εταιρία ΥΑΦΑ Ποσειδών Α.Ε. (50% ΔΕΠΑ και 50% Edison), με ποσοστό συμμετοχής 50% για κάθε πλευρά.

Το έργο  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Πρόγραμμα Ανάκαμψης (ΕΕΠΑ).