Διεθνή

Στη Ρωσία οι θάνατοι από κορονοϊό ξεπέρασαν τους 200.000


Περισσότεροι από 200.000 Ρώσοι που είχαν διαγνωσθεί με κορονοϊό έχουν πεθάνει από την έναρξη της πανδημίας τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία Rostat.

Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από το διπλάσιο του αριθμού των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού που αναφέρουν οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αριθμοί αυτοί της Rostat κατατάσσουν την Ρωσία στην τρίτη θέση ως προς τον αριθμό των θανάτων μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βραζιλία.

Η Rostat, η οποία δημοσιεύει τα στοιχεία της σπάνια και με χρονική καθυστέρηση, δήλωσε ότι είχε καταγράψει 200.432 θανάτους έως τον Ιανουάριο. Η αρμόδια κυβερνητική αρχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που κοινοποιεί καθημερινά στοιχεία, ανακοίνωσε σήμερα ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 88.285 θάνατοι.

Οι αρχές έχουν δηλώσει κατά το παρελθόν ότι τα στοιχεία της Rosstat είναι πληρέστερα, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από αναφορές αυτοψίας που δεν είναι διαθέσιμα να καταχωρηθούν στις ημερήσιες αναφορές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις