Οικονομία

Στη Νέα Υόρκη ο Τσακαλώτος: Οι επαφές με επενδυτές και η έξοδος στις αγορές


Επαφές με εκπροσώπους σημαντικών ξένων funds, μεγάλων εταιρειών από την Αμερική αλλά και την Ευρώπη, θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη του ΥΠΟΙΚ, στη Νέα Υόρκη.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου, κατά την παρουσία του στο 20ο συνέδριο ««Invest in Greece» της «Capital Link» , είναι να «προμοτάρει» την ελληνική οικονομία-ενόψει των πλάνων του ΥΠΟΙΚ για έξοδο στις αγορές το 2019- και να πείσει τους επενδυτές για τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσει να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της διεθνούς οικονομικής ελίτ όσον αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία, δίνοντας το μήνυμα ότι η χώρα έχει αποκτήσει δημοσιονομικά σταθερότητα και ότι η οικονομία της βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Παράλληλα θα προσπαθήσει να διερευνήσει διαθέσεις και εκτιμήσεις των ξένων διαχειριστών κεφαλαίων σχετικά με τις σχεδιαζόμενες ομολογιακές εκδόσεις, με τις οποίες η Ελλάδα θα βγει στις αγορές τους επόμενους μήνες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα είναι εκ των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συνομιλίες και επαφές με εκπροσώπους κορυφαίων ξένων funds. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η προοπτική της ελληνικής οικονομίας, την οποία ο υπουργός Οικονομικών θα επιχειρήσει να «διανθίσει» με τα κατάλληλα επιχειρήματα, που θα πείσουν τους συνομιλητές να συνδράμουν στη μελλοντική προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και να εκδηλώσουν επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα.

Σ’ ό,τι αφορά τις επενδύσεις, το οικονομικό επιτελείο θα επικεντρωθεί κυρίως στους τομείς των τραπεζών, του τουρισμού, της ενέργειας, των υποδομών και των ακινήτων.

Διαβάστε επίσης