Ασφαλιστική Αγορά

Στη Μεσσηνία η 20η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών


Η 20η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών, μια διοργάνωση για την Ελλάδα και την Ευρώπη σχετικά με τα τρέχοντα θέματα ασφάλισης, θα πραγματοποιηθεί φέτος τη Μεσσηνία.

   Συγκεκριμένα, πάνω από 300 υψηλόβαθμα στελέχη του ασφαλιστικού και αντασφαλιστικού κλάδου από την Ελλάδα και 16 χώρες θα συναντηθούν στο Costa Navarino, από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

   Η συνάντηση αυτή είναι μία πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η οποία με το πέρασμα των χρόνων αναδείχθηκε σε θεσμό για την ασφαλιστική αγορά και κλείνει φέτος 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα ασφαλιστικά δρώμενα της χώρας. Κάθε χρόνο, επιδίωξη της ΕΑΕΕ είναι να επιλέγει επίκαιρα θέματα που δημιουργούν προβληματισμούς και καρποφόρες συζητήσεις. Γι' αυτό, καθώς οι επιχειρήσεις οφείλουν να βρίσκουν πειστικές απαντήσεις στις προκλήσεις που θέτει το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο δρουν και αλληλοεπιδρούν, στη συνάντηση, πέραν των θεμάτων του κλάδου παρουσιάζονται και αναλύονται καίρια ζητήματα που αφορούν στο σύνολο των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

   Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ως επίτιμος ομιλητής στο δείπνο, θα επικεντρωθεί φέτος στο επίκαιρο θέμα της πρόληψης και ετοιμότητας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

   Παράλληλα, η ΕΑΕΕ, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του να 'βλέπεις' το μέλλον για να δημιουργείς ένα βιώσιμο και με αξία παρόν, φιλοξενεί τον futurist Rohit Talwar ο οποίος θα προσπαθήσει να μεταφέρει τους παρευρισκόμενους στον κόσμο του αύριο, να τους εμπνεύσει αλλά και να τους προβληματίσει.

   Tην έναρξη της συνάντησης θα κηρύξουν οι Δημήτρης Μαζαράκης και Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου με εισαγωγικές ομιλίες.

   Στη φετινή εκδήλωση θα παρουσιαστούν θέματα, όπως:

   - Η ασφαλιστική κάλυψη του σεισμού ως μέσο αποτελεσματικής χρηματοδότησης των επιπτώσεων σε μία σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα. Την ενότητα θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ ενώ θα υπάρξουν εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις εκπροσώπων της αντασφαλιστικής αγοράς.

   - Τα μακροοικονομικά της υγείας στην Ελλάδα της κρίσης, με ομιλητή τον Γιάννη Κυριόπουλο, καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

   - Η έρευνα της διαΝΕΟσις για τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις των Ελλήνων με ομιλητή τον Δημήτρη Μαύρο και σχολιαστές τον συγγραφέα Στέλιο Ράμφο και τον Κυριάκο Πιερρακάκη της διαΝΕΟσις.

   - Οι προκλήσεις στο περιβάλλον της εποπτείας, με ομιλητές την Ιωάννα Σεληνιωτάκη, διευθύντρια της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Δημήτριο Ζαφείρη, επικεφαλής του τμήματος Risks and Financial Stability της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (ΕΙΟPΑ) και την Μαργαρίτα Αντωνάκη, γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις εξελίξεις στην εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς. Το πάνελ συντονίζει ο Χριστόφορος Σαρδελής , γενικός γραμματέας της ΕΑΕΕ.

   Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφαλιστικής συνείδησης θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα ειδική ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στην οποία εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη της ασφάλισης.

   Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και η Μαργαρίτα Αντωνάκη, γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ.

Πηγή ΑΜΠΕ