Πολιτική

Στη Μασσαλία ο πρωθυπουργός για το Συνέδριο με θέμα τη Μεσόγειο


Στην εναρκτήρια συνάντηση Υψηλού Επιπέδου του συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Διατήρησης Φύσης - IUCN (International Union for Conservation of Nature World Conservation) που πραγματοποιείται στη Μασσαλία, με θέμα «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030», θα συμμετάσχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στις 14:30 ώρα Ελλάδας, σε γεύμα που παραθέτει ο κ. Μακρόν, ενώ στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο συνέδριο.

Στο διεθνές Συνέδριο συμμετέχουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Όντρεϊ Αζουλε.

Η σημερινή εκδήλωση πέραν της δέσμευσης των χωρών για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, θα δώσει την ευκαιρία για την ανάδειξη συγκεκριμένων διακρατικών projects που υλοποιούνται και μπορούν να συμβάλλουν στην εφαρμογή της πρωτοβουλίας.
Σχέδιο Δράσης (Action Plan)
Το Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει τέσσερεις θεματικούς άξονες σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο για:
(1) την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας
(2) την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και την παύση της υπεραλίευσης,
(3) την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και ιδιαίτερα των πλαστικών απορριμμάτων,
(4) την προώθηση βιώσιμων πρακτικών θαλάσσιων μεταφορών που προστατεύουν το περιβάλλον και συμβάλλον στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις