Επιχειρήσεις

Στη Lime Capital Partners Ltd το 44,73% της Unismack SA


Με το Επενδυτικό Κεφάλαιο Piraeus Taneo Capital ("PTCF") συμφώνησε η Lime Capital Partners Ltd ("LCP") για την απόκτηση του 44,73% της εταιρείας U&S Unismack ΑΒΕΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Unismack ABEE ιδρύθηκε το 2006 από την οικογένεια Στρατάκη στο Κιλκίς και ειδικεύεται στην ανάπτυξη και παραγωγή πρωτοποριακών προϊόντων σνακ, με εξειδίκευση στις κατηγορίες Gluten & Allergen Free, Vegan, High Protein and Natural. Τα προϊόντα της εταιρείας πωλούνται υπό την εμπορική ονομασία Wellabys και με άλλα αναγνωρισμένα σήματα παγκοσμίως.   

Παράλληλα, σημειώνεται πως η Unismack αποτελεί μία εταιρεία με ιδιαίτερα θετικά μεγέθη, καθώς το  οικονομικό έτος 06.2017 – 06.2018, κατέγραψε έσοδα ύψους 4,78 εκατ. Ευρώ, επιτυγχάνοντας το 99% των πωλήσεών της σε αγορές του εξωτερικού. Κατά το τρέχον έτος, οι πωλήσεις της αυξάνονται με ρυθμό 35% και η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πλάνο επέκτασης, που περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 3 εκατ. Ευρώ. Για το 2019, βασικοί στόχοι της Unismack είναι να τριπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα και να αξιοποιήσει  ελκυστικές ευκαιρίες περαιτέρω διείσδυσης στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία υγιεινών σνακ παγκοσμίως.

Το Piraeus Taneo Capital Fund (PTCF), σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι ένα επενδυτικό κεφάλαιο στο οποίο συμμετέχει κατά 50% η Τράπεζα Πειραιώς και κατά 50% το Tαμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (TANEO), με σκοπό να επενδύει και να συμβάλλει στην ανάπτυξη μικρομεσαίων Ελληνικών εταιριών με καινοτομία, εξαγωγικό προφίλ και ανταγωνιστικά προϊόντα. Από το 2011, το PTFC έχει υποστηρίξει σημαντικά όλες τις αυξήσεις κεφαλαίου της Unismack, ενισχύοντας την υγιή και επιτυχή ανάπτυξη της εταιρείας τόσο σε πωλήσεις όσο και σε κερδοφορία. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, το PTFC δίνει τον απαραίτητο χώρο σε ένα νέο επενδυτή να υποστηρίξει το επόμενο βήμα ανάπτυξης της εταιρίας διεθνώς.

Η Lime Capital Partners Ltd (LCP), όπως αναφέρεται, είναι μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων που επενδύει το προσωπικό κεφάλαιο των συνεργατών της σε ευκαιρίες ανάπτυξης και ανάκαμψης, στους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των μεταλλείων και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Η πρώτη επένδυση των συνεργατών της LCP στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 2012, με την εξαγορά  της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., την οποία αναδιάρθρωσαν επιτυχώς και συνεχίζουν να διαχειρίζονται μέσω της εταιρείας συμμετοχών SI Foods Ltd.  

Με βάση τη συγκεκριμένη συμφωνία, η LCP θα γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Unismack μαζί με την οικογένεια Στρατάκη.