Ελλάδα

Στέρεψε το ΠΟΤΑΜΙ: Αποχωρούν με αιχμές Ψαριανός και Αμυράς


Σκληρή ανάρτηση με πυρά κατά του Στ. Θεοδωράκη

Χωρίζουν οι δρόμοι του Ποταμιού και των βουλευτών του, Γρηγόρη Ψαριανού και Γιώργου Αμυρά, με αφορμή την απόφαση να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι βουλευτές είχαν διαφωνήσει με το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ποταμιού από την ψηφοφορία κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος, επιμένοντας στην καταψήφιση.

Το πολιτικό συμβούλιο είχε τελικά καταλήξει στην ψήφο κατά συνείδηση ως μία έτερη συμβιβαστική λύση, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Λυκούδης δεν ήθελαν να καταψηφίσουν και έχουν καταλήξει στο να ψηφίσουν.

Οι δύο βουλευτές Ψαριανός και Αμυράς φέρονται να έχουν ήδη κλείσει από μία θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογες.

Σημειωτέον ότι μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη λόγω της ψήφου εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση, το Ποτάμι έχει μείνει με πέντε βουλευτές και μία ακόμη αποχώρηση ή διαγραφή θα είχε ως αποτέλεσμα να μη διαθέτει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό για να αναγνωρίζεται ως κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην ανάρτηση τους, οι βουλευτές κατηγορούν ουσιαστικά τον κ.Θεοδωράκη και το Ποταμι  για πολιτική ίσων αποστάσεων από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και για σύμπλευση με "Τσιπροπολάκηδες", επιρρίπτοντας την ευθύνη στους πρώην συντρόφους τους για την διάλυση του Κινήματος.