Τράπεζες

Στέλεχος της ΤτΕ πήρε προσωπικά θαλασσοδάνεια €800.000!


Πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας που έγινε εν συνεχεία προϊστάμενος Επιθεώρησης της ΤτΕ πήρε το 2005-2007 προσωπικά δάνεια 800.000 ευρώ χωρίς καμία διασφάλιση,  δεν πλήρωσε επί δεκαετία(!) ούτε δεκάρα εξασφαλίζοντας συνεχώς καταχρηστικές παρατάσεις και πλέον διώκεται ποινικά.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του  δίωξη  και ανέθεσε την υπόθεση σε ανακριτή, ο οποίος θα διερευνήσει  την εμπλοκή και άλλων τραπεζικών στελεχών, που ενέκριναν τα θαλασσοδάνεια ή χορηγούσαν στη συνέχεια παράνομες παρατάσεις, ώστε ο οφειλέτης να μην πληρώνει.

Το περίεργο είναι ότι αντί να  ελεγχθεί πειθαρχικά και να τιμωρηθεί,  το μεγαλοστέλεχος της Εθνικής  επιβραβεύθηκε με προαγωγή-μετάθεση σε υψηλότερη θέση, ως επικεφαλής της Επιθεώρησης Εποπτευόμενων εταιριών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τη σκανδαλώδη υπόθεση αποκαλύπτει στο σημερινό φύλλο της η «Εφημερίδα των Συντακτών». Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής πολλών  τραπεζικών στελεχών σε εγκρίσεις-χορηγήσεις θαλασσοδανείων  σε «φίλους και ημετέρους».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα