ΕΥΖην

Σταχτοπούτα η Zendaya, με "μαγικό" φόρεμα από τον Tommy Hilfiger


Εμφάνιση «Σταχτοπούτας» έκανε η Αμερικανή ηθοποιός Zendaya στο Met Gala, με ένα "μαγικό" φόρεμα από τον Tommy Hilfiger: συνοδευόμενη από τον στυλίστα της, τον Λο Ρόατς, έφτασε φορώντας μια γκρίζα βραδινή τουαλέτα με φουσκωτά μανίκια στους ώμους, εμπνευσμένη από την μπλε τουαλέτα που, στην ταινία κινούμενων σχεδίων του Ντίσνεϊ, φορούσε η Σταχτοπούτα στον χορό.

Στην είσοδο, ο Ρόατς κούνησε ένα «μαγικό» ραβδί από το οποίο έβγαινε καπνός, και η τουαλέτα αργά-αργά μεταμορφώθηκε, από τα κάτω προς τα πάνω, από γκρίζο σε ένα ιριδίζον γαλάζιο χρώμα.
   
Για την κρεασιόν του, ο Tommy Hilfiger -που χρησιμοποίησε τεχνολογία κρυμμένη κάτω από την τουαλέτα- είπε ότι είναι «μια σε ανοιχτό γκρίζο μετάξινη βραδινή τουαλέτα, στην οποία χρησιμοποιούνται animatronics, καμωμένη ώστε να δίνει τη δυνατότητα και σε οπτικές και σε υλικές μεταμορφώσεις της σιλουέτας, από το ανεπιτήδευτο προς το θεατρικό».

Για να υπογραμμίσει ακόμη περισσότερο την αναφορά στην Σταχτοπούτα του 1950 του Ουόλτ Ντίσνεϊ, η Zendaya κρατούσε ένα μικρό τσαντάκι στο σχήμα της κολοκύθας-άμαξας που πήγε την Σταχτοπούτα στον χορό εκείνο το βράδυ. Επιπλέον, φορούσε διάφανες γόβες, «κλείνοντας το μάτι» στο γυάλινο γοβάκι του παραμυθιού.
   
Την τουαλέτα σχεδίασε ο Tommy Hilfiger ανταποκρινόμενος στο φετινό θέμα «Camp: Notes on Fashion». Το show του 2019 αναφέρεται στον τίτλο «Notes on Camp» ενός δοκιμίου που έγραψε η Αμερικανή συγγραφέας Σούζαν Σόνταγκ, το 1964). Με το ίδιο θέμα εγκαινιάστηκε έκθεση στο Costume Institute του Metropolitan.

Διαβάστε επίσης