Διεθνή

Σταθερά διατηρεί τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας


Με 7 ψήφους υπέρ και 2 κατά, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα στο 0,75% τα επιτόκιά της, όπως ανέμεναν οι αναλυτές, λέγοντας πως είναι πολύ νωρίς να "μετρήσουν" το κατά πόσο η εκλογική νίκη του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον θα άρει την αβεβαιότητα για το Brexit.

Δυο από τους εννέα υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της BoE ψήφισαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα να μειωθεί το κόστος δανεισμού, λόγω των ανησυχιών για την επιδείνωση της αγοράς εργασίας, ωστόσο η πλειονότητα της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής.

Η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να ενισχυθεί στις αρχές του 2020 χάρη στην άμβλυνση της αβεβαιότητας για το Brexit, τις υψηλότερες δαπάνες από την κυβέρνηση και την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, όπως εκτίμησαν οι επτά. 

Πάντως, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας, στη συνέχεια ίσως υπάρξει ανάγκη για αύξηση του κόστους δανεισμού "σταδιακά" και "σε περιορισμένο επίπεδο", αν δεν υλοποιηθούν οι κίνδυνοι της μη σταθεροποίησης της παγκόσμιας ανάπτυξης και της άρσης των αβεβαιοτήτων για το Brexit.

Σημειώνεται πως η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε την πρόβλεψή της σήμερα για την τριμηνιαία ανάπτυξη του τελευταίου τριμήνου του έτους στο 0,1% από 0,2%.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση για διατήρηση του στόχου αγοράς gild σε 435 δισ. στερλίνες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα