Οικονομία

Σταθάκης: Το κόστος των ΑΠΕ συγκρίνεται με τα συμβατικά καύσιμα


Στην επισήμανση πως «η αποκλιμάκωση του κόστους παραγωγής από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση των δράσεων για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος», προέβη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή τους επενδυτικούς διαγωνισμούς σε ΑΠΕ που πραγματοποιήθηκαν, χθες, από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Η χθεσινή διαγωνιστική διαδικασία οδήγησε σε νέα σημαντική μείωση τιμών στις επενδύσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών, σε σύγκριση με τον προηγούμενο διαγωνισμό του Ιουλίου 2018.

Όπως η προηγούμενη, έτσι και αυτή η δημοπρασία απέδειξε ότι η αποκλιμάκωση του κόστους παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση των δράσεων για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Δικαιολογείται, λοιπόν, η επιλογή μας να υιοθετήσουμε φιλόδοξους στόχους αύξησης του μεριδίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, όπως αυτοί έχουν αποτυπωθεί και στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα με ορίζοντα το 2030, καθώς το κόστος των ΑΠΕ μπορεί, πλέον, να συγκριθεί ευθέως με εκείνο των συμβατικών καυσίμων», κατέληξε ο υπουργός.