Τουρισμός

Σταμενίτης: Η Ελλάδα έχει τις προοπτικές να γίνει πρωταγωνιστής στον αλιευτικό τουρισμό


Στις πολιτικές που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων που έχουν ως στόχο τη στήριξη της μικρής παράκτιας αλιείας, την προστασία των επαγγελματιών αλιέων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, στα εγκαίνια του αλιευτικού καταφυγίου στην Αγία 'Αννα.

Ο κ. Σταμενίτης εξέφρασε την πίστη του ότι η Ελλάδα έχει τις προοπτικές να γίνει πρωταγωνιστής στον αλιευτικό τουρισμό, μια δραστηριότητα που μπορεί να προσφέρει επιπλέον εισόδημα στους Έλληνες αλιείς και να κρατήσει ζωντανές τις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές όπου αναπτύσσεται, πάντα με σεβασμό στη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο υφυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του έργου υποδομής, τονίζοντας ότι αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό και την ανάδειξη, κυρίως των αλιευτικών δραστηριοτήτων, αλλά και συμπληρωματικά των αγροτουριστικών δραστηριοτήτων, με πολλαπλά οφέλη για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το εν λόγω έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία, αφού ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές διαδικασίες, εξασφάλισε την ένταξη του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εν συνεχεία ακολούθησε η συμβασιοποίησή του.

Τέλος, ο υφυπουργός μίλησε για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης σε όλες τις πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις συνέπειες του φαινομένου στον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας ότι το κράτος θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, μιας περιοχής που δοκιμάστηκε έντονα από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα