Επιχειρήσεις

Σταϊκούρας και τραπεζίτες συζήτησαν για τη δανειοδότηση των ΜμΕ


Η πρόσβαση περισσότερων μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων στον  φθηνό δανεισμό, στο πακέτο των δανείων που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα σε κυβέρνηση, τράπεζες και θεσμικούς φορείς, εδώ και αρκετούς μήνες.

Το «άπλωμα» της δανειοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, με κεντρικό τροφοδότη τις εγχώριες τράπεζες, προκειμένου να διασωθούν από τη πτώχευση χιλιάδες ΜμΕ, βρέθηκε και χθες στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τραπεζικούς φορείς. Ο κ.Σταϊκούρας που ανέλαβε κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και το χαρτοφυλάκιο του χρηματοπιστωτικού τομέα, επανέλαβε τη πάγια θέση της κυβέρνησης επί του θέματος, για άνοιγμα της πρόσβασης στη φθηνή δανειοδότηση σε περισσότερες επιχειρήσεις και στη χορήγηση δανείων.

Από τη πλευρά τους, πάντως οι τραπεζίτες, τόνισαν ότι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας δώσει χρηματοδοτική στήριξη στις εταιρείες με βιώσιμα business plan. Το ερώτημα, ωστόσο, που ευλόγως τίθεται είναι τι θα γίνει τελικώς με όσες ΜμΕ, παρουσιάζουν αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα , ελέω κυρίως της πανδημίας και ως εκ τούτου οι τράπεζες απορρίπτουν κάθε αίτημα για πρόσβαση στο δανεισμό. 

Παράλληλα, στη χθεσινή συνάντηση ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείο και οι τραπεζίτες συζήτησαν και για το νομοσχέδιο που θα αλλάξει τα δεδομένα στη δομή και λειτουργία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως και το ν/σ που σχετίζεται με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης