Οικονομία

Σταϊκούρας: Μέσα στη βδομάδα οι αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα


"Εντός της εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις για το ποσό που θα διανεμηθεί στις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες ως κοινωνικό μέρισμα", αποκάλυψε, σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση Open και δήλωσε ότι δεν πρόκειται για ένα μόνιμο μέτρο αλλά θα δοθεί όπως είπε «μια κι έξω».

Ο κ. Σταϊκούρας είπε: «Υπάρχει ένα ποσό το οποίο θα διανεμηθεί σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το ποσό αυτό, θα αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα. Υπενθυμίζω ότι το μέτρο που θα ληφθεί θα είναι ‘’μια και έξω’’ αυτό που λέγεται one off. Άρα δε μπορεί να είναι ένα φορολογικό μέτρο με μόνιμα χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά έχουμε ήδη δώσει περίπου 500 εκατ. ευρώ από υπερπλεόνασμα φέτος σε όλη την ελληνική κοινωνία. Υπάρχει και άλλο περιθώριο να δώσουμε».

Ο ίδιος τόνισε πως δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση για το επίδομα θέρμανσης και μετά το τέλος του 2019 και όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Κλείνοντας, σημείωσε πως η κυβέρνηση αύξησε το κονδύλι του επιδόματος θέρμανσης κατά 10 εκατ. ευρώ ενώ χορηγείται φέτος και όχι το επόμενο έτος «σε αντιδιαστολή με το τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια».

«Θέλω να σας πω εκ προοιμίου ότι ναι, έχουμε βάλει μια καταληκτική ημερομηνία το τέλος του έτους για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης αλλά ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.