Οικονομία

Σταϊκούρας: Στρατηγικοί κακοπληρωτές οι μισοί του ν. Κατσέλη (Video)


Στρατηγικούς κακοπληρωτές, κατά το κοινώς λεγόμενο μπαταχτσήδες, που ενώ έχουν την οικονομική ευχέρεια δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες θεωρεί η κυβέρνηση τους μισούς πολίτες οι οποίοι εντάχθηκαν στον νόμο Κατσέλη!

Αυτό προκύπτει από σημερινές (11/2) δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στην πρωινή εκπομπή του ΑNT1, στην οποία ανέφερε ότι, σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους ένας στους δύο με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες, οι οποίοι εντάχθηκαν στον νόμο Κατσέλη είναι στρατηγικός κακοπληρωτής!

Ο Χ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε τον νόμο Κατσέλη καταφύγιο στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι κρύβονται πίσω από το θεσμικό πλαίσιο, για να κερδίσουν χρόνο, μεταφέροντας τα χρέη τους στα παιδιά τους! Ο υπουργός Οικονομικών υπολόγισε γύρω στις 100.000 τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη.

Και όταν οι ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν απερίφραστα μπαταχτσήδες, τους πιο ευάλωτους που εντάχθηκαν στον ν. Κατσέλη, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ίδια και χειρότερη είναι η άποψη της κυβέρνησης για το σύνολο των εκατοντάδων χιλιάδων «κόκκινων» δανειοληπτών. Παραγνωρίζοντας βεβαίως ότι κατά τη δεκαετή περίοδο των μνημονίων υπέστησαν δραματική μείωση των εισοδημάτων τους.

Ταυτόχρονα, εκπέμπεται μήνυμα προς τις τράπεζες να προχωρήσουν ανεπιφύλακτα σε μπαράζ πλειστηριασμών, αξιοποιώντας και την κυβερνητική θέση περί πολλών χιλιάδων στρατηγικών κακοπληρωτών.  

Στην ίδια συνέντευξη ο  Χ. Σταϊκούρας, είπε ότι και οι τράπεζες έχουν ευθύνες για ορισμένα από τα δάνεια που έχουν δώσει «αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το τραπεζικό σύστημα πλήρωσε το «μάρμαρο της κρίσης»!

Επίσης, ανέφερε ότι  από την 1η Μαΐου, θα υπάρχει νέο πτωχευτικό πλαίσιο το οποίο θα δίνει δεύτερη ευκαιρία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, θα γίνεται αξιολόγηση για το ποιος πραγματικά έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του, αλλά ακόμα και στις περιπτώσεις που κάποιος χάσει το σπίτι του θα ληφθούν μέτρα κοινωνικής προστασίας ώστε αν είναι δυνατό να μη γίνεται έξωση.

ΚΥΡ

Διαβάστε επίσης