Πολιτική

Σταϊκούρας: "Όνειρο θερινής νυκτός" η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου


«Με ευθύνη της κυβέρνησης, η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, προς τους ιδιώτες, παραμένει όνειρο θερινής νυκτός. παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχουν μηδενιστεί από τις 20 Αυγούστου», επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως το πλάνο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περιλαμβάνει μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, τονίζει: «Οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί στις 20 Αυγούστου. Και σήμερα ανέρχονται στα 2,6 δισ. ευρώ, σταθερές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της, η πλήρης εξόφληση αυτών παραμένει όνειρο θερινής νυκτός.
 
Η δε αποπληρωμή τους  βασίζεται αποκλειστικά, πλέον, στην υπερ-φορολόγηση των πολιτών. Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή, οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη.
 
Είναι προφανές ότι απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής.

Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο με βασικούς άξονες τη συνολική μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους πολίτες, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, που θα στοχεύει στην υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.