Χρηστικά

Σταϊκούρας για κορονοχρέη: Θα εξεταστεί μετάθεση πληρωμής το 2022


Ενα ακόμη σενάριο για τη διευθέτηση των "κορονοχρεών" επιχειρήσεων και επαγγελματιών εξετάζει η κυβέρνηση: Προβλέπει τη μετάθεση πληρωμής τους το 2022, εάν διαπιστωθεί ότι είναι πρακτικά αδύνατο να εξοφληθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2021, μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής.

Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι «θα εξεταστεί η μετάθεση αυτών των υποχρεώσεων για το 2022», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας. Εστιάζοντας στην συσσώρευση οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και στην αδυναμία που μπορεί να υπάρξει για την έγκαιρη αποπληρωμή τους, σημείωσε: «Πρέπει να αρχίσει να μελετάται από την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους το κούρεμα οφειλών. Το θεωρώ μονόδρομο. Οχι γιατί είμαστε μπαταχτσήδες, αλλά γιατί δεν υπάρχουν τα έσοδα εκείνα που θα μας επιτρέψουν να πληρώσουμε όσα έχουν μαζευτεί χωρίς δική μας ευθύνη».

Διαβάστε επίσης