Ελλάδα

Επιδεινώνεται σταδιακά ο καιρός από σήμερα, καταιγίδες και χιόνι αύριο


Ιδανικός για εκδρομές και πέταγμα του χαρταετού θα είναι ο καιρός τις πρωινές ώρες σήμερα, αλλά σταδιακά θα επιδεινώνεται, με αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βραδύ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη ορατότητα ή θα έχει ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νότιων διευθύνσεων 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Αττική

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που το βραδύ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Η μέρα ξεκινά με αραιές νεφώσεις που από το βραδύ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και βαθμιαία θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη 

Αραιές νεφώσεις που από το βραδύ θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελαχίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βραδύ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελαχίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βραδύ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βραδύ θα πυκνώσουν. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις που από το βραδύ θα αυξηθούν. Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη, 12/03/2019

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα το βραδύ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ οι όποιοι από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.