Τουρισμός

Στα σκαριά ο «Πύργος της Αφρικής», το ψηλότερο κτήριο στη Μαύρη Ήπειρο


Θα φιλοξενεί ξενοδοχείο πολυτελείας, διαμερίσματα και γραφεία

Ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου οι εργασίες κατασκευής του Πύργου της Αφρικής. Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί θα είναι το ψηλότερο κτίριο στο Μαρόκο και σε όλη τη Μαύρη Ήπειρο.

Ο «Πύργος της Τράπεζας της Αφρικής» θα έχει ύψος 250 μέτρα και θα φιλοξενεί ξενοδοχείο πολυτελείας και διαμερίσματα, καθώς και γραφεία

Για την οροφή του κτιρίου, προβλέπεται βεράντα για θέα. Ο ουρανοξύστης σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Ραφαέλ ντε Λα-Χοθ και Χακίμ Μπεντζελούν και η ολοκλήρωσή του έχει τοποθετηθεί στα τέλη Μαΐου του 2022.

«Ο Πύργος της Τράπεζας της Αφρικής θα είναι ένα εμβληματικό κτίριο για τη χώρα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BESIX, Ρικ Φαντενμπέρχε.

Ο ουρανοξύστης θα είναι το κύριο κτίσμα του αναπτυξιακού πρότζεκτ της κοιλάδας Μπουρεγκρέγκ στη Ραμπάτ, πρωτεύουσα του Μαρόκου.

Στο γενικό σχέδιο περιλαμβάνεται και το «Grand Théatre de Rabat», που σχεδίασε η Ζάχα Χαντίντ.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η κατασκευαστική εταιρεία BESIX επελέγη για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ και το τμήμα μηχανικών της έχει προτείνει σειρά τεχνολογικών καινοτομιών που εγγυώνται ένα κτίσμα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης