Επιχειρήσεις

Στα πρόθυρα πτώχευσης η Hertz


Στα πρόθυρα πτώχευσης βρίσκεται η Hertz Global Holdings, η οποία ετοιμάζεται να υποβάλλει αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης , εάν δεν καταφέρει να διευθετήσει  το χρέος της και να πάρει μία περίοδο χάριτος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκεται σε συνομιλίες με κάποιους από τους δανειστές της, αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και η επιχείρηση ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι σαρωτικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί που συνδέονται με την Covid-19 αλλά και η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση έχουν δώσει χτύπημα στα έσοδα της εταιρείας, κυρίως του τομέα ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ενώ η αμερικανική κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο διάσωσης 50 δισ. δολαρίων για τις αεροπορικές εταιρείες, η Hertz δεν μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το πρόγραμμα ενώ ο κύριος αντίπαλός της, η Avis Budget Group Inc., είχε πιο ισχυρό ισολογισμό καθώς ξέσπασε η κρίση.

Η εταιρεία, με έδρα στην Estero της Φλόριντα, διαπραγματεύεται και με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για την πιθανότητα διάσωσης.

Διαβάστε επίσης