Διεθνή

Στα «μαχαίρια» η Uber με την πόλη της Ν. Υόρκης - κατέθεσε μήνυση


Μαίνεται η κόντρα της Uber με την πόλη της Νέα Υόρκης, καταθέτοντας μήνυση κατά των αρμόδιων αρχών. Ο λόγος; H απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Αύγουστο να επιβάλει ένα ετήσιο ανώτατο όριο στις νέες άδειες για τα οχήματα μίσθωσης. Η αγωγή της Uber επιδιώκει να αντιστρέψει την απόφαση και να επιτρέψει ξανά νέες άδειες χρήσης. 

Σε μια δήλωση στο CNBC, οι Συμμαχίες εργαζομένων ταξί της Νέας Υόρκης υπερασπίστηκαν την απόφαση της πόλης να περιορίσει τις άδειες οδήγησης, αναφέροντας την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί.

"Οκτώ οδηγοί έχουν διαπράξει αυτοκτονία εξαιτίας της κρίσης που δημιούργησε η Uber", λέει η δήλωσή τους. "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι οδηγοί Uber και οι οδηγοί των κίτρινων ταξί από όλη την πόλη ενωμένοι θέλουν να διατηρηθεί η ιστορική απόφαση για τα οχήματα μίσθωσης - για να τερματιστεί η οικονομική απελπισία, το χρέος και η φτώχεια που κυριολεκτικά σκοτώνει τους αδελφούς μας".

Τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν

Το ανώτατο όριο στις άδειες της Νέας Υόρκης σχεδιάστηκε για να περιορίσει τον αριθμό των οχημάτων μισθώσεων στους δρόμους, μειώνοντας τη συμφόρηση και βοηθώντας τους οδηγούς ταξί, οι οποίοι λένε ότι η επιβίωσή τους κινδυνεύει από την υπερβολική συμφόρηση οχημάτων μίσθωσης στην πόλη.

Επίσης, η απόφαση αυτή επέτρεψε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης να επιβάλει ένα ελάχιστο ωράριο εργασίας για τους οδηγούς των εταιριών μίσθωσης οχημάτων, μια κίνηση που η αντίπαλη εταιρεία της Uber, η Lyft, κατέθεσε μήνυση για να την αντιστρέψει νωρίτερα φέτος.

"Αντί να στηριχθεί σε εναλλακτικές λύσεις που υποστηρίζονται από εμπειρογνώμονες σε θέματα μεταφορών και οικονομολόγους, η πόλη επέλεξε να περιορίσει σημαντικά τις υπηρεσίες μας, την ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό από τη βιομηχανία οχημάτων για μίσθωση, κάτι που θα έχει δυσανάλογο αντίκτυπο στους κατοίκους εκτός Μανχάταν, οι οποίοι εδώ και καιρό δεν εξυπηρετούνται σωστά από τα ταξί και τη μαζική μεταφορά ", λέει η αγωγή της Uber.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις