Αθλητικά

Στα κάγκελα ο ΠΑΟΚ για την απόφαση υποβιβασμού-πυρά κατά Αυγενάκη


Πυρά κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εξαπολύει η πλευρά του ΠΑΟΚ, για την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να ζητήσει τον υποβιβασμό των πρωταθλητών και της Ξάνθης. O υφυπουργός κατηγορείται ότι άλλαξε δύο μέλη της επιτροπής λίγο πριν εξετάσει την καταγγελία του Ολυμπιακού. 

Όπως αναφέρει το ethnos.gr ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με ιδιαίτερη σπουδή, όρισε δυο νέα μέλη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τη στιγμή που η ΕΕΑ θα εξέταζε την περιβόητη υπόθεση περί σχέσεων ΠΑΟΚ-Ξάνθης, έπειτα από καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Eπέλεξε τους κυρίους Τζουλάκη (πρόεδρος) και Φαραντούρη (καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά στον τομέα Δίκαιο και Πολιτικές της Ε.Ε.), δύο μέλη που τοποθετήθηκαν στην επιτροπή στις δύο ημέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης, παίρνοντας τις θέσεις των Δημήτρη Τρανταφυλλάκη και Δημήτρη Αυγητίδη, (αμφότεροι καθηγητές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)!

Σύμφωνα με το dikisports, κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ψήφισαν οι Τζουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης και υπέρ οι Δερδεμέζης, Μαρούπα (ζήτησε αναστολή της ποινής). Δηλαδή τα δύο νέα μέλη που όρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Τζουλάκης και Φαραντούρης, ψήφισαν υπέρ του υποβιβασμού ΠΑΟΚ και Ξάνθης!

Η εισήγηση της ΕΕΑ, που τινάζει τον αέρα στο πρωτάθλημα, θα κριθεί πάντως από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Super League, που θα κληθεί να πάρει και την τελική απόφαση, ενώ σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση μπορεί να κριθεί από το Διαιτητικό της ΕΠΟ, ενώ υπάρχει σε τρίτο βαθμό και το CAS.

«Παρέμβαση που γεννά αμφιβολίες και υποψίες»

Μάλιστα, άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εισήγηση της ΕΕΑ. Ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς σχολίασε: «Η σημερινή οριακή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), σε μια περίοδο υπέρμετρης έντασης και βίας στους αθλητικούς χώρους, έρχεται να διχάσει και να τραυματίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο» και προσθέτει για τον Αυγενάκη ότι ««καθοριστική στο διχαστικό αυτό κλίμα ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού με την αντικατάσταση μελών της Επιτροπής μεσούσης της διαδικασίας. Μια παρέμβαση που δικαιολογημένα γεννά αμφιβολίες και υποψίες και θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ελληνικό αθλητισμό».

Διαβάστε επίσης