Οικονομία

Στα 479 ευρώ ανεβαίνει το επίδομα ανεργίας - Τι θα γίνει με τις τριετίες


Συνολικά 19 επιδόματα συμπαρασύρει προς το πάνω η αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος από 1η Απριλίου θα βρεθεί στα 780 ευρώ.  Το επίδομα ανεργίας, όπως σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, θα φτάσει στα 479 ευρώ από τα 438 ευρώ που είναι τώρα.

«Το επίδομα ανεργίας ήταν 399 ευρώ το 2019, στη συνέχεια ανέβηκε στα 438 ευρώ, και πλέον θα είναι 479 ευρώ. Δεν αυξάνεται μόνο αυτό, αλλά αρκετά ακόμη επιδόματα», επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης. Όσον αφορά τις τριετίες, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το καθεστώς θα αλλάξει για όσους συμπλήρωσαν το δικαίωμα το 2012 «όταν η ανεργία πέσει κάτω από το 10%».

Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ.Χατζηδάκης σημείωσε ότι «Η αύξηση λαμβάνει υπόψη το χρέος στήριξης των εργαζομένων ιδιαίτερα σε συνθήκες εισαγόμενου πληθωρισμού, αλλά λαμβάνει υπόψη και την κατάσταση των επιχειρήσεων. Ο κατώτατος μισθός είναι 713 ευρώ τον μήνα, αυξημένος ήδη κατά 10% σε σχέση με το 2019. 585.000 εργαζόμενοι καλύπτονται από τον κατώτατο μισθό. Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν αυξήθηκε μόνο ο κατώτατος μισθός τα τελευταία χρόνια, αλλά και ο μέσος μισθός σε σχέση με το 2019», είπε αρχικά ο υπουργός Εργασίας.

«Από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 780 ευρώ. 34,84 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο. Δεν μοιράζουμε δικά μας λεφτά από τις τσέπες μας. Είναι λεφτά του ιδιωτικού τομέα».
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα