Επιχειρήσεις

Στα 3,42 ευρώ ανά μετοχή το μέρισμα από την Alpha Αστικά Ακίνητα


H Alpha Αστικά Ακίνητα έκανε γνωστή, μέσω ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την παροχή μερίσματος 3,42 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνοντας πως η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωσή της: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας τροποποιεί την αρχική εισήγησή του αναφορικά με τη διανομή μερίσματος και εισηγείται στην επερχόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα την 9.9.2022 την έγκριση διανομής μερίσματος κατά το συνολικό ποσό των ευρώ 47.880.000, ήτοι ευρώ 3,42 μέρισμα (μικτό ποσό) ανά μετοχή.

Το μέρισμα προέρχεται τόσο από τα κέρδη χρήσης 2021 όσο και από κέρδη προηγούμενων χρήσεων, σύμφωνα με την πρόσκληση στους μετόχους. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις (άρθρο 64 του ν.4172/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ), το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για Μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις).

Σύμφωνα με την πρόταση προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων η διανομή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

  • Ημερομηνία αποκοπής: Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022
  • Ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων (record date): Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022
  • Ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος: Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022
  • Τα ανωτέρω τελούν υπό την έγκριση της επερχόμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων».
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Alpha Bank