Οικονομία

Στα 183 ευρώ το φυσικό αέριο!


Εντονες ανησυχίες σε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις προκαλεί η συνεχιζόμενη φρενήρης κούρσα της τιμής του φυσικού αερίου, που εκτοξεύτηκε σήμερα στα 183,5 ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις διεθνών οίκων για περαιτέρω αύξηση του κόστους ενέργειας.

Οι αγορές φοβούνται ότι καθώς συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία και ο οικονομικός πόλεμος Δύσης-Ρωσίας, θα ανακύψουν προβλήματα στον εφοδιασμό των ευρωπαϊκών χωρών, που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με εισαγωγές LNG από τις ΗΠΑ, το Κατάρ και άλλους παραγωγούς. Το υψηλό κόστος και οι ελλείψεις εκτιμάται ότι θα επιταχύνουν την πορεία των ανεπτυγμένων οικονομιών προς την ύφεση.

Στο υρωπαίκό χρηματιστήριο ενέργειας του Αμστερνταμ η τιμή του φυσικού αερίου (συμβόλαιο Αυγούστου) έφθασε σήμερα στα 183,5 ευρώ. Αυτή την ώρα κινείται στα 178 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 4,1% σε ημερήσια βάση.

 Ο μεγάλος όγκος συναλλαγών υποδηλώνει ότι πολλά επενδυτικά χαρτοφυλάκια και μεγάλοι καταναλωτές αναμένουν περαιτέρω άνοδο της τιμής τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα