Πολιτική

Στ. Πιτσιόρλας: Κλειδώνει η συμφωνία για το Ελληνικό τον Ιούνιο


Γενναίος ο Τσίπρας - δεν υπάρχει πικρία για Σπίρτζη, Σκουρλέτη

Αισιόδοξος πως τον Ιούνιο θα διευθετηθούν οι λεπτομέρειες και θα κλείσει η συμφωνία για το Ελληνικό, δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο κ. Πιτσιόρλας στάθηκε στο ρόλο της τοπικής κοινωνίας για την υλοποίηση του έργου καθώς αν δεν υπάρχει συναίνεση, ένα τόσο μεγάλο έργο δε μπορεί να προχωρήσει.

Η Ελλάδα είχε συμφωνήσει στην πώληση της έκτασης το 2014 έναντι 915 εκατ. ευρώ σε κοινοπραξία με επικεφαλής την Lamda Development και την συμμετοχή εταιριών από την Κίνα και το Abu Dhabi. H αντίδραση, ωστόσο, από τους όμορους Δήμους και μια σειρά τεχνικών προβλημάτων καθυστέρησαν την μεταβίβαση.

Τόνισε από την άλλη πλευρά πως πράγματι υπάρχει πίεση χρόνο από τους δανειστές, σημείωσε όμως πως η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει κάποιες πτυχές της συμφωνίας Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι το "κλειδί" για έξοδο από την λιτότητα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, μιλώντας για το νέο Υπερταμείο

Χαρακτήρισε "γενναίο" τον Αλέξη Τσίπρα που παίρνει δύσκολες αποφάσεις, προσθέτοντας ότι δεν κρατά πικρία για τους υπουργούς Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και Ενέργειας Πάνο Σκουρλετη και τα όσα έχουν καταλογίσει στον ίδιο και το ΤΑΙΠΕΔ. Φάνηκε τέλος αισιόδοξος ότι ο στόχος των εσόδων ύψους 6 δισ. ευρώ ως το 2018 είναι επιτεύξιμος.