Πολιτική

Σπηλιωτόπουλος: Δεν άλλαξα απόψεις, ήμουν, είμαι και ανήκω στον μεσαίο χώρο


"Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το ενδιαφέρον κι ο εκνευρισμός για  δήλωση μου όσον αφορά  τη συγκρότηση ευρέως προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς. Όσοι αντιδρούν, δεν είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία όταν ήμουν εκπρόσωπος της ΝΔ, και είχα πει “όχι” στην αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, ούτε όταν υπέγραψα ως βουλευτής με τη Μαρία Δαμανάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου την πρόταση για αποποινικοποίηση της χρήσης μαλακών ναρκωτικών", υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο  Άρης Σπηλιωτόπουλος στο ραδιόφωνο News 24/7.

Παράλληλα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε: "Δεν άλλαξα απόψεις, ήμουν, είμαι και ανήκω στον μεσαίο χώρο. Σε ένα μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και στην εξάπλωσή της σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, οφείλουμε να είμαστε συσπειρωμένοι και να δηλώνουμε παρόντες. Στο δημοκρατικό τόξο είτε λέγεται ΝΔ, είτε λέγεται ΚΙΝΑΛ είτε λέγεται ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονότη υποχρέωση όλων μας να έχουμε παρουσία σε αυτό το προσκλητήριο, δεν έχει τη σημασία ποιος έχει την πρωτοβουλία. Σημασία έχει ότι αυτό το προσκλητήριο υπερβαίνει την επίπεδη διάκριση των κομμάτων".

"Απορώ γιατί κάποιοι δείχνουν εκνευρισμό, εκτός αν όσοι ενοχλούνται αναγνωρίζουν στον εαυτό τους το δικαίωμα να είναι στην άλλη πλευρά. Αν είναι ακροδεξιοί και είναι μεταμφιεσμένοι σε άλλα κόμματα είναι πρόβλημά τους", πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν η ΝΔ έχει ξεφύγει από το μεσαίο χώρο του Καραμανλή, ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημείωσε ότι "η ΝΔ επιχειρεί να απευθυνθεί στον μεσαίο χώρο αλλά υπάρχουν και ακραίες φωνές που ευτυχώς είναι μειοψηφία. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να απομακρυνθώ από τη ΝΔ εκτός αν έχει η ΝΔ από εμένα. Αλλά αυτό οφείλει να το απαντήσει η ΝΔ. Δεν έχω αλλάξει απόψεις, παραμένω στον μεσαίο χώρο” είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν του έχει γίνει καμία κρούση από κανέναν κι ότι δεν υπάρχει σενάριο συνεργασίας με κανέναν".

Απαντώντας για το αν υπάρχουν κέντρα στη ΝΔ που θέλουν να εξοντώσουν την καραμανλική φρουρά, δήλωσε: "Εγώ έτσι αισθάνομαι. Και μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση γιατί εγώ υπήρξα εκπρόσωπος του κόμματος, γιατί υπήρξα υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, στενός συνεργάτης του Καραμανλή, ο αρχιτέκτονας μαζί με τον Γιάννη τον Λούλη του μεσαίου χώρου που έφερε την εξουσία στη ΝΔ και δεν αντιλαμβάνομαι από διάφορους δημοσιογράφους που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν το ΠΑΣΟΚ και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ή και την αριστερά, σήμερα αυτό τον όψιμο εκνευρισμό που δείχνουν σε διάφορα άλλα στελέχη που δεν ανήκουν ας πούμε στο σημερινό περιβάλλον".

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών και την κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη επεσήμανε: "Καλό θα ήταν ο διάλογος μεταξύ πολιτικών αρχηγών να γίνεται με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες του πολιτισμικού πολιτισμού και του δημοκρατικού πολιτισμού που έχουμε σε αυτή τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία" και συμπλήρωσε ότι "παρότι μιλάμε για Ευρωεκλογές δεν ακούστηκαν ουσιαστικά ζητήματα για την Ευρώπη που αφορούν το ρόλο και τη θέση της χώρας, σε ποια Ευρώπη μιλούμε, αν μπορεί να αντέξει αυτή η Ευρώπη όπως την ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, αν μπορούμε να καλύψουμε το δημοκρατικό έλλειμμα από την τεχνοκρατική ελίτ των Βρυξελλών. Αυτά δυστυχώς δεν ακούστηκαν κάνοντας πρόβα εθνικών εκλογών”.

Διαβάστε επίσης