ΕΥΖην

Σπάνια έργα του Basquiat σε έκθεση από την οικογένειά του


Για πρώτη φορά, η οικογένεια του Jean-Michel Basquiat διοργανώνει έκθεση με έργα του καλλιτέχνη τα περισσότερα των οποίων είναι άγνωστα στο φιλότεχνο κοινό.

Η έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει και μια «εμπειρία», είναι προγραμματισμένη να φιλοξενηθεί την άνοιξη του 2022 στο κτήριο-τοπόσημο της Νέας Υόρκης Starrett-Lehigh Building.

Η ιδέα ήρθε στις αδελφές του Basquiat, τη Lisane Basquiat και τη Jeanine Heriveaux, οι οποίες διευθύνουν το Jean-Michel Basquiat Estate, καθώς και στη μητριά τους, τη Nora Fitzpatrick κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού.
 
«Πολλά από όσα έως σήμερα έχουν δημοσιοποιηθεί για τον Jean-Michel εκκινούν από την οπτική εκείνων που συνάντησαν ή ήξεραν τον Jean-Michel μια συγκεκριμένη περίοδο» τόνισαν οι δύο αδελφές, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Artnet News.

«Συνεχώς μας προσεγγίζει κόσμος που θέλει να ξέρει και να ακούσει περισσότερα για το ποιος ήταν ο Jean-Michel. Πολλοί είναι αναδυόμενοι καλλιτέχνες οι ίδιοι, που αναζητούν έμπνευση συνδεόμενοι με την ιστορία του Jean-Michel. Μόνον εμείς μπορούμε να προσφέρουμε το ευρύτερο περιβάλλον των πολιτιστικών και οικογενειακών ριζών του και τη θέση τους στο αφήγημα της τέχνης του».
 
Στη "Jean-Michel Basquiat: King Pleasure" ( https://kingpleasure.basquiat.com/ ) θα εκτεθούν 200 «έργα ζωγραφικής που σπάνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας – ή καθόλου – , σχέδια, πολυμεσικές παρουσιάσεις, αναμνηστικά και τεχνουργήματα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα