Επιχειρήσεις

Space-Intrasof-Uni Systems ανάδοχοι για το G-Cloud


Ενα μεγάλο έργο πληροφορικής που θα επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης μπαίνει σε φάση υλοποίησης: Η «Κοινωνία της Πληροφορίας» επέλεξε την κοινοπραξία των εταιρειών Space Hellas- Intrasof/Netcompany - Uni Systems ως ανάδοχο τμήματος του έργου που αφορά τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση υποδομής του Κυβερνητικού Υπολογιστικού Νέφους (G-Cloud)

Η κοινοπραξία θα δημιουργήσει πρόσθετες υποδομές και θα προμηθεύσει εξοπλισμό για παροχή υπηρεσιών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους υπό την μορφή IaaS. Η συμβατική αμοιβή της θα είναι 15,7 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ. Πριν από τη λήξη της σύμβασης, η Αναθέτουσα Αρχή διατηρεί το δικαίωμα να ενεργοποιήσει το δικαίωμα προαίρεσης για ανάθεση πρόσθετων εργασιών (επέκταση αντικειμένου) δαπάνης έως 9,35 εκατ. ευρώ.

Στόχος του έργου είναι η διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας στην παραγωγική λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων που φιλοξενούνται ή θα φιλοξενηθούν στις υποδομές της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. στο πλαίσιο του κυβερνητικού νέφους G-Cloud επόμενης γενιάς (G-Cloud NxG).

Με την ολοκλήρωση του θα καταστεί δυνατή η παροχή στους Δημόσιους Φορείς σύγχρονων υπηρεσιών φιλοξενίας Πληροφοριακών Συστημάτων στα πρότυπα του υβριδικού υπολογιστικού νέφους.

Θα υπάρχει επιπλέον δυνατότητα παροχής νέων προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως η διάθεση έτοιμων παραμετροποιημένων συστημάτων (Platform as a Service), η υλοποίηση εικονικών σταθμών εργασίας (VDI – Desktop as a service), η επίτευξη του μέγιστου δυνατού επιπέδου αυτοματισμού στην παραγωγική λειτουργία του συστήματος και στην εξυπηρέτηση τελικών χρηστών, καθώς και η τήρηση υψηλού επιπέδου ποιότητας υπηρεσιών σε επίπεδο ασφάλειας και υψηλής διαθεσιμότητας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα