Επιχειρήσεις

Mytilineos: H S&P αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές του ομίλου


H Standard & Poor’s αναβάθμισε σε θετικές-από σταθερές- τις προοπτικές της Mytilineos, την οποία διατήρησε στη βαθμίδα «BB-». 

Στην έκθεσή της ο διεθνής οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι ο ελληνικός όμιλος ανταπεξήλθε στις δυσχερείς συνθήκες, λόγω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης, εκτιμώντας ότι το 2022 θα αναπτύξει περαιτέρω την κερδοφορία και τις δραστηριότητές του.

Προβλέπει ότι το 2021 η Mytilineos θα κλείσε με EBITDA περίπου 350 εκατ.ευρώ, ενώ για την επόμενη χρονιά οι εκτιμήσεις της S&P είναι υπέρ το δέον ενθαρρυντικές για την εισηγμένη, καθώς «βλέπει» σημαντική αύξηση των EBITDA τα οποία θα διαμορφωθούν σε 500 με 550 εκατ.ευρώ.

Στο εννεάμηνο του 2021, ο όμιλος κατέγραψε εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, με ιστορικά υψηλά κερδοφορίας, κΞεχωρίζει το άλμα 62,4% στα κέρδη ανά μετοχή, η αύξηση κατά 23% στα EBITDA, όπως επίσης και η άνοδος κατά 27% του κύκλου εργασιών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα τα βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας διαμορφώνονται ως ακολούθως: 

  • 62,4% αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή σε προσαρμοσμένη για έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα γεγονότα βάση, σε σύγκριση με το Εννεάμηνο του 2020, ή 18% σε μη προσαρμοσμένη βάση, με τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας να ανέρχονται σε €115 εκατ.
  • 27% αύξηση του Κύκλου Εργασιών που ανήλθε σε €1.698 εκατ., σε σύγκριση με το Εννεάμηνο του 2020,
  • 23% αύξηση των Κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν σε €241 εκ., αν η σύγκριση γίνει σε προσαρμοσμένη για έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα γεγονότα βάση, σε σχέση με το Εννεάμηνο του 2020. Σε μη προσαρμοσμένη βάση το EBITDA εμφανίζει αύξηση σχεδόν 3% σε σχέση με το Εννεάμηνο του 2020.
  • Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα €804 εκατ., με το δείκτη μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός / EBITDA) να διαμορφώνεται στο 2,5, σε μια χρονιά κατά την οποία πολύ σημαντικές επενδύσεις είτε ολοκληρώνονται είτε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΜΥΤΙΛ