ΕΥΖην

Μεταχειρισμένα ρούχα και ανακυκλώσιμα υλικά θέλουν οι Σουηδοί για δώρα Χριστουγέννων


Μεταχειρισμένα ρούχα και προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών των Σουηδών για δώρα Χριστουγέννων, για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες.

Το σουηδικό ινστιτούτο HUI που ερευνά τα τελευταία 31 χρόνια τις επιθυμίες για χριστουγεννιάτικα δώρα, ανέφερε ότι τα πλέον περιζήτητα δώρα για τα φετινά Χριστούγεννα είναι ανακυκλώσιμα προϊόντα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Μεταξύ άλλων: Μεταχειρισμένα ενδύματα και ρούχα που είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

«Η αειφόρος κατανάλωση είναι σήμερα σε μεγάλη ζήτηση», τόνισε η αντιπρόεδρος του ινστιτούτου, Έμα Χέρνελ στο SVT.

Το HUI υπογράμμισε ότι αυτού του είδους η αλλαγή στις επιθυμίες για χριστουγεννιάτικα δώρα αντανακλά τη στροφή των καταναλωτών προς τις αειφόρες εναλλακτικές λύσεις.

«Η δύναμη των καταναλωτών, η κλιματική αλλαγή και η περιορισμένη πρόσβαση σε πρώτες ύλες ανάγκασαν μια ολόκληρη βιομηχανία να ξεκινήσει να σκέφτεται πως θα εργαστεί σε ένα πιο κυκλικό σύστημα, όπου τα υλικά των ρούχων μας χρησιμοποιούνται περισσότερες από μια φορά», υπογράμμισε το ινστιτούτο στο δελτίο τύπου του.

Σύμφωνα με την Χέρνελ, τα πλέον περιζήτητα χριστουγεννιάτικα δώρα πάντα αντανακλούν το πνεύμα της εποχής.

Για παράδειγμα, τα VR-γυαλιά και οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες αντανακλούσαν το ενδιαφέρον προς την ρομποτική και την επαυξημένη πραγματικότητα πριν από λίγα χρόνια.

Διαβάστε επίσης