Διεθνή

Σόρος: Να φύγει από το Facebook ο Ζούκερμπεργκ


"O κ. Ζούκερμπεργκ θα έπρεπε να σταματήσει να στρεβλώνει την πραγματικότητα, με το να υποστηρίζει με ευλάβεια την κυβερνητική ρύθμιση", υπογραμμίζει σε επιστολή ο δισεκατομμυριούχος Τζόρτζ Σόρος.

Παράλληλα, τονίζει: "Ο κ. Ζούκερμπεργκ δείχνει να δεσμεύεται σε κάποιου είδους αμοιβαίας βοήθειας προς τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θα τον βοηθήσει να επανεκλεγεί. Το Facebook δεν χρειάζεται να περιμένει την κυβερνητική ρύθμιση για να σταματήσει να δέχεται οποιαδήποτε πολιτική διαφήμιση το 2020, μέχρι και μετά τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου. Εάν υπάρχει αμφιβολία για το αν μία διαφήμιση είναι πολιτική, θα πρέπει να προτιμήσει μία πιο επιφυλακτική στάση και να αρνηθεί να τη δημοσιεύσει. Είναι απίθανο το Facebook να ακολουθήσει αυτή την πορεία.

Γι’  αυτό, επαναλαμβάνω την πρότασή μου, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Σέρυλ Σάντμπεργκ πρέπει να απομακρυνθούν από τον έλεγχο του Facebook (Είναι αυτονόητο ότι υποστηρίζω την κυβερνητική ρύθμιση στις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων)", κατέληξε στην επιστολή του ο Τζορτζ Σόρος.