ΕΥΖην

Solve Studio: Με κυκλικές στρατηγικές design και τεχνητή νοημοσύνη η συλλογή "Refashion"


Η βιομηχανία μόδας είναι ένας από τους μεγαλύτερης έντασης πόρων τομείς, ο οποίος χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο μια γραμμική οικονομία του «παίρνω-κάνω-χρησιμοποιώ-απορρίπτω». Με παραγωγή 53 εκατομμυρίων ινών ετησίως, το 87% των οποίων καταλήγει σε χωματερές, η βιομηχανία μόδας ρυπαίνει το περιβάλλον και αποβάλλει πολύτιμους πόρους.

Απάντηση στο πρόβλημα δίνει το Solve Studio με την κολεξιόν "Refashion"· η συλλογή είναι το πρώτο κυκλικό σύστημα μόδας που χρησιμοποιεί προσχεδιασμένες επιφάνειες υφάσματος και δημιουργεί μια σειρά ενδυμάτων χρησιμοποιώντας και επαναχρησιμοποιώντας το ίδιο ύφασμα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.

Η κολεξιόν δημιουργήθηκε με χρήση τριών πολυλειτουργικών επιφανειών υφάσματος από Tencel και GOTS πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι.

Αποτελείται από 10 δημιουργίες: ένα τοπάκι, τέσσερα φορέματα, δύο φούστες, ένα μπολερό, δύο ολόσωμες φόρμες και ένα τζάκετ δύο όψεων.

Κάθε ένδυμα μπορεί να αποσυναρμολογηθεί, να επανασχεδιαστεί και να επαναδημιουργηθεί σε άλλο στυλ από το Solve Studio, με το που θα το επιστρέψει ο τελικός χρήστης.

«Από κοινού με την ομάδα από την Έδρα “Chair for Interaction- and Communication-based Systems” του Institute of Computer Science στο University of St. Gallen της Ελβετίας, μέσω των καθηγητών Δρ. Andrei Ciortea και Δρ. Simon Mayer, αναμένω να αυξήσει αυτή η προσέγγιση την αντικατάσταση προϊόντων από υπηρεσίες στην αλυσίδα προμήθειας και κατά συνέπεια να καταστήσει εφικτές κυκλικές οικονομίες στη βιομηχανία ένδυσης» εξήγησε η Cristina Dan, ερευνήτρια κυκλικής οικονομίας και ιδρύτρια του Solve Studio ( https://www.instagram.com/studio.solve/?hl=en ).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα