Διεθνή

Σολτς: Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε παράλληλα νομίσματα όπως το Libra


Oι φορείς άσκησης πολιτικής δεν μπορούν να αποδεχτούν την ύπαρξη παράλληλων νομισμάτων όπως το Libra του Facebook, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ότι το Βερολίνο θα απορρίψει οποιοδήποτε τέτοιο σχέδιο.

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ένα παράλληλο νόμισμα» ανέφερε σε συζήτηση στο Βερολίνο. «Πρέπει να το απορρίψουμε αυτό χωρίς περιστροφές» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει την Τετάρτη μια περιεκτική στρατηγική για την τεχνολογία blockchain, η οποία έχει σαν στόχο να δώσει ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γερμανικής οικονομίας αλλά και να αντιμετωπίσει τα ρίσκα που απορρέουν από τέτοιες τεχνολογίες.

Στη στρατηγική του για το blockchain, το Βερολίνο αναφέρει πως θα συνεργαστεί με ευρωπαίους και διεθνείς συμμάχους για να αποτρέψει μια καθιέρωση των stablecoins ως εναλλακτικών νομισμάτων, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Reuters.

H κυβέρνηση στοχεύει επίσης να προτείνει φέτος νομοθεσία η οποία θα επιτρέπει την εισαγωγή ηλεκτρονικών ομολόγων με βάση το blockchain.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις