Οικονομία

Σοφία Εφραίμογλου: Η απάντηση στις προκλήσεις του τουρισμού προϋποθέτει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό


Η ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, οι προοπτικές, οι επενδύσεις, αλλά και θέματα βιωσιμότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης CNN Insights, που διοργάνωσαν, πρόσφατα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το CNN Greece.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, στην εναρκτήρια ομιλία της, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, υπογράμμισε πως «ο κλάδος του τουρισμού, στηρίζει σταθερά την εθνική οικονομία, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιόδους». Επιπλέον, σημείωσε ότι «ο ελληνικός τουρισμός έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτικός, μέσα σε ένα ταραγμένο διεθνές περιβάλλον», ενώ μετά το έτος ρεκόρ του 2023 και για το 2024 οι προοπτικές είναι ευοίωνες.

«Οι συνθήκες, ωστόσο δεν επιτρέπουν εφησυχασμό», τόνισε η πρόεδρος αναφερόμενη στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και πρόσθεσε: «Η απάντηση σ' αυτές τις προκλήσεις προϋποθέτει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, σύμπνοια και κοινό όραμα».

Υπενθυμίζεται ότι, κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία σημείωσε πως τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς αλλά και τα πρώτα στοιχεία του 2024, επιβεβαιώνουν τη θέση που κατέχει η χώρα μας, μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών παγκοσμίως.

πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα