ΕΥΖην

«Slow drop» κάτω από μια γέφυρα του μετρό στο Παρίσι!


Μικρός, ο Γάλλος καλλιτέχνης Βενσάν Λερουά (Vincent Leroy) ήταν γοητευμένος με την αεροναυτική και το σύμπαν. Τώρα, μεγάλος πια, αναζήτησε τον χαμένο χρόνο της παιδικής του ηλικίας και, μιας και τον συνεπαίρνουν οι μηχανές, δημιούργησε μια κινητική εγκατάσταση κάτω από τη γέφυρα Μπιρ Χακέιμ από την οποία διέρχεται ο υπόγειος σιδηρόδρομος στο Παρίσι.

Η εγκατάσταση «Slow drop» είναι μια σταγόνα βροχής ή ένα δάκρυ το οποίο έχει κρεμαστεί στο κάτω μέρος της πανέμορφης σιδερένιας γέφυρας. Επίτηδες το σχήμα του δεν είναι στρογγυλό, και παραμορφώνει τη θέα του περιβάλλοντος. Η μορφή του είναι μοναδική και καθαρή, λες και έχει έλθει από άλλο σύμπαν. Είναι ένα τούνελ στο όνειρο, οδηγεί σε στοχασμό.

Πρακτικά, όπως υπογραμμίζει το ΑΜΠΕ, είναι ένα φουσκωτό σχήμα από πολύ χοντρό διαφανές πλαστικό.

Η εγκατάσταση έχει και την ηχητική της διάσταση. Ο Ζερόμ Εσενόζ του Adorable Studio φιλοτέχνησε ένα sound design, συγχρονισμένο και με την κίνηση της εγκατάστασης και με το μετρό που περνάει πάνω από τη γέφυρα απ' την οποία είναι κρεμασμένη η «Σταγόνα»: ανάμεσα σε δύο συρμούς που περνούν απ' τη γέφυρα, ακούγεται ένας ήχος, σαν να μετρά τον χρόνο.

Έχει προσωπικότητα η «Slow drop» και είναι αινιγματική.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Τέχνη