Διεθνή

Σλοβενία: Στήριξη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην "Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών"


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενέκρινε την "Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών", στη διάρκεια των συνομιλιών που είχε, στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, μετέδωσε το σλοβενικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "STA".

"Υποστηρίζω πλήρως την πρωτοβουλία", δήλωσε ο κ. Γιούνκερ. Η πρωτοβουλία συγκεντρώνει 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται μεταξύ της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Αδριατικής (σ.σ. στην πρωτοβουλία, που στόχο έχει να «συνδέσει τις οικονομίες και υπερδομές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, από τον Βορρά ως τον Νότο, επεκτείνοντας τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της ψηφιακής επικοινωνίας και γενικά της οικονομίας», συμμετέχουν οι χώρες Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβακία και Σλοβενία).

Ο κ. Πάχορ ευχαρίστησε τον κ. Γιούνκερ για την προσωπική και την πολιτική υποστήριξη στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο κ. Πάχορ τους τελευταίους μήνες προωθεί τη στήριξη της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών και έχει επαφές με αρχηγούς κρατών, όπως πρόσφατα, στη Διάσκεψη του Μονάχου.