Τουρισμός

Σκύρος: Ρεκόρ όλων των εποχών σε επισκέπτες το τριήμερο της Αποκριάς


Την καθιέρωση της Σκύρου ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τις Αποκριές επιβεβαίωσε η αύξηση-ρεκόρ 39% στην άφιξη επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τα μοναδικά παραδοσιακά δρώμενα που αναβιώνουν στο νησί και κάνουν την Σκυριανή Αποκριά ξεχωριστή σε όλη την Ελλάδα.
   
Η επίδοση αυτή, που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών, σε συνδυασμό με την πληρότητα 99% στα ξενοδοχεία της Σκύρου, έρχεται σε συνέχεια της αυξανόμενης δημοφιλίας που παρουσιάζει το νησί τα τελευταία χρόνια.
   
Τα τελευταία 4 χρόνια η Σκύρος έχει παρουσιάσει αλματώδη αύξηση 40% σε επισκέπτες, ενώ έχει βραβευτεί 2 συνεχόμενα χρόνια ως ένας από τους 100 κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς αειφορίας και πράσινου τουρισμού στον κόσμο.
   
Η στρατηγική του δήμου Σκύρου είναι η πιστή υλοποίηση ενός εναλλακτικού μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης για όλο τον χρόνο, που σέβεται τον επισκέπτη, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει την βιοποικιλότητα και στηρίζει τη τοπική οικονομία, την παράδοση και τον πολιτισμό.
   
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήμαρχος Σκύρου ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ευχαρίστησε όλους όσους επέλεξαν την Σκύρο για να περάσουν το τριήμερο της Αποκριάς. «Ελπίζω να έμειναν όλοι ικανοποιημένοι από όσα έζησαν και από τις παροχές που τους προσφέραμε. Παράλληλα ευχαριστώ όλους τους Σκυριανούς που υποδέχθηκαν με άψογο τρόπο όλο τον κόσμο και έδειξαν για άλλη μια φορά ότι η Σκυριανή Αποκριά είναι κομμάτι της ψυχής μας. Όλοι οι Σκυριανοί, οι κάτοικοι αλλά και οι δημοτικοί υπάλληλοι, βγάλανε το νησί μας ασπροπρόσωπο μπροστά στο νέο ρεκόρ χιλιάδων επισκεπτών, που συνέρρευσαν στο νησί μας» δήλωσε ο δήμαρχος Σκύρου.

Διαβάστε επίσης